9 Nisan 2012 Pazartesi


Siz de baharı karşılayamayacak kadar yorgun musunuz?

Bahar yorgunluğunun en basit açıklaması insan metabolizmasında oluşan değişikliklerdir. Kış mevsimi boyunca zayıflayan bağışıklık sistemi, güneş ışığından faydalanamamak, yeterince taze meyve ve sebze tüketememek, vücudunuzda oluşacak yorgunluk, halsizlik, uykusuzluk ve eklem ağrıları gibi birçok şikayeti meydana getirebilir.
Bahar yorgunluğundan korunabilmeniz ve bu şikayetleri yaşamamanız için alabileceğiniz basit önlemler var;
Meyve ve Sebze Tüketmek: Kış aylarında yetersiz miktarda aldığımız ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mineral, vitamin gibi direnç kaynaklarını bahar aylarında taze sebze ve meyve tüketimini artırarak alabilir, bahar yorgunluğuna karşı vücudumuzun daha dirençli olmasını sağlayabiliriz.
Yeterli ve Dengeli Kahvaltı: Sabah kahvaltısında tükettiğimiz besinlerin miktar ve içeriğini bilinçli şekilde ayarladığımızda, günümüz verimli geçecektir. Kahvaltıda karbonhidratlı besinler, elma, kuru incir ve kayısı tüketimini alışkanlık haline getirerek, gün boyunca enerjimizi yüksek tutabilir ve bahar yorgunluğunu yenebiliriz.
Bol Su Tüketmek: Bahar aylarında bol su tüketerek, vücudumuzun dinç ve sağlıklı olmasını sağlayabiliriz. Günde en az 1.5-2 litre su tüketimiyle hem metabolizmamızı hızlandırmış hem de vücudunuzun su ihtiyacını karşılamış oluruz.
Protein Ağırlıklı Beslenmek: Mevsim değişikliği ile birlikte vücudumuzun protein ihtiyacı  çoğalır. Et, sakatat, şarküteri ürünleri, balık, midye, istiridye, yumurta, süt, süt ürünleri, peynir, soya fasulyesi, badem, fındık ve tahıl ürünleri tüketmek vücudumuzun protein ihtiyacını karşılayacaktır.
Birkaç basit değişikliğin sonucu bitmek bilmeyen yorgunluktan kurtulmanız olacak

Aldığınız bütün önlemlere rağmen yorgunluk sorununuz devam ediyorsa hiç zaman kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder