9 Nisan 2012 Pazartesi


Sağlıklı ve Güzel Bir Cilt İçin Alınması Gereken Önlemler

İyi bir cilt bakımı ve sağlıklı yaşam tarzı ile cildin yaşlanmasını ve kırışmasını geciktirebilir ve muhtemel deri sorunlarından korunabilirsiniz. Cilt sağlığı için kendimize yeterli zaman ayıramıyor olsak da alınabilecek birkaç basit önlemle cildimizin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlayabiliriz.

Güneş ışınlarından korunma: Cildimizi koruyabilmemizin en önemli yolu güneş ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kalmamaktan geçmektedir. Güneş ışınlarının D vitamini üretiminde çok büyük rol üstlendiğini ve vücudumuz için önem teşkil ettiğini biliyoruz ama güneş ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kalmanın kırışıklık, güneş lekeleri, cilt kanseri gibi cilt sorunlarına neden olabilir.

Güneşten koruyucu ürün kullanın: Güneşten koruyucu ürünler düzenli, uygun, yeterli miktarda kullanılmaları halinde güneşten korunmada altın standarttır. Güneş kremi faktörü, ürünün cildi güneşin zararları etkilerinden koruyabilme yeteneğidir.
  • Güneş kremi faktörü en az 15 olan koruyucular kullanın.
  • Günlük kullanın, sadece güneşe çıkarken kullanmayın.
  • Ürünün cilt tarafından emilebilmesi ve film örtü oluşturabilmesi için dışarı çıkmadan en az 15-20 dakika önce, kuru deriye uygulayın ve her 2 saatte bir tekrarlayın. Yazın güneşlenirken, deri tipinize bağlı olmaksızın ürünü baştan ayak parmaklarınıza kadar olan bölgeye uygulayın.
  • ½ tatlı kaşığı ürünü ayrı ayrı her iki kol, yüz ve boyun için; 1 tatlı kaşığı ürün ise her iki bacak, göğüs ve sırt için ayrı ayrı kullandığınızda etkili koruma sağlarsınız.

Sigara içmeyin: Sigara cildinizin olduğundan daha yaşlı görünmesine ve kırışmasına neden olacaktır. Sigara dumanı deri üzerinde kuruluğa yol açar ve sigara dumanında bulunan toksik maddelerin etkileri kırışıklığa neden olabilir. Sigara içerken dudak ve yüz kaslarında oluşan yüz ifadeleri ve kasılmalar kırışıklığa neden olmaktadır.
Eğer sigara içiyorsanız cildinizi koruyabilmenizin en önemli yolu bir an önce sigarayı bırakmanız olacaktır.

Cilt sağlığı için sağlıklı beslenin: Sağlıklı beslenme kendinizi iyi hissetmenizi ve formda olmanızı sağlayacaktır. Sık sık taze sebze, meyve ve tam tahıllı ürünler tüketmeye özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder