9 Nisan 2012 Pazartesi


Kendinizi Sürekli Bitkin ve Yorgun Hissediyorsanız Yaşam Tarzınızda Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Kendinizi zaman zaman yorgun hissetmeniz çok normal, fakat sürekli bitkin ve yorgun hissediyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar var.
Yaşam tarzınızda basit değişiklikler yaparak kendinizi sürekli yorgun ve tükenmiş hissetmekten kurtulabilirsiniz.

Kafein tüketimi:  Kafeinli içecekler (Kahve, Kola) geçici olarak canlılık ve performans sağlayabilir ama öğleden sonra ve akşamları kafein tüketimi uyku düzeninizi olumsuz etkileyecektir.

Beslenme Şekliniz:  Sürekli sağlıksız beslenmek ( fast food, trans yağ, margarin, şeker ) birçok sağlık sorunlarına yol açar. Bunlardan biri de bitkinlik ve yorgunluktur. Düzensiz ve kötü beslenme kan şekerinizde yükselmeler ve düşüşlere neden olabilir. Bunun sonucunda da kendinizi yorgun hissedebilirsiniz.

Su Tüketimi: Su tüketimi vücudumuzun sağlığı için çok önemli bir rol oynamaktadır. Yetersiz su tüketimi kanı yoğunlaştırarak kalbin hücrelere ve organlara kan pompalamasını zorlaştırır ve fiziksel yorgunluğa neden olur. Günde 1.5 – 2 lt. su tüketimi önerilmektedir.

Alkol: Alkol tüketimi uykunuzda bölünmelere neden olur. Uyandığınızda kendinizi bitkin ve baş ağrıları içerisinde bulabilirsiniz. Uyumadan üç saat önce içmeyi bırakın.

Düzenli Egzersiz Yapın:   Gündelik yürüyüş ve vücut kaslarını çalıştırmaya yönelik düzenli egzersiz vücudunuzu daha aktif kılar ve kendinizi daha zinde hissedersiniz. Kalp hastalıkları, diyabet ve kanserden korunmaya yardımcı olur.

Zihinsel Yorgunluk:  Aktif beyin faaliyetleri çok önemlidir. Zihinsel yorgunluk vücudunuzu etkiler ve kendinizi bitkin hissedersiniz. Omega 3 ve benzeri besin destekleri zihninizi daha enerjik kılar.

Anemi: Demir eksikliği anemisi özellikle kadınlarda (menopozdan önce) bitkinlik ve yorgunluğa neden olur.

Yetersiz Uyku:  Fiziksel yorgunluğun nedenlerinden biri de yetersiz uyumaktan kaynaklanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder