9 Nisan 2012 Pazartesi


Göz Kuruluğu

Gözlerimiz vücudumuzdaki dış etkenlere karşı en hassas organımızdır. Özellikle direkt olarak güneş ışığına bakılmasından çok etkilenen gözlerimiz her çeşit travmalara ve enfeksiyonlara karşı da çok hassastır. Göz muayenesi için genel fikir birliği her yıl düzenli olarak göz kontrolünden geçilmesidir. Göz problemleri erken teşhis ile çoğu zaman tedavi edilebilir.

1. İlaçlarınızı Gözden Geçirin
Kullandığınız ilaçları yakından tanımalısınız. Eğer idrar sökücü ilaçlar, doğum kontrol hapları, dekonjestan ve alerji-kaşıntı ilaçları alıyorsanız göz kuruluğu olup olmadığına dikkat ve özen göstermelisiniz.

2. Balık yağı takviyesi yapın
Araştırmalara göre balık yağı göz kurumasına karşı vücudun gözyaşı üretimine katkıda bulunuyor.

3. Aşırı sıcak veya soğuk havalar göz kurumasına neden olabilir
Çok soğuk -  kuru ve rüzgarlı havalarda klimalı ya da kaloriferli odalarda, yoğun ışığa maruz kalma durumunda, uzun süreli bilgisayar kullanımında, sigara kullanımı ya da çok sıcak duştan sonra gözde kuruma ve kızarıklık olabilir.
Sorunsuz bir göz sağlığı için bulunduğunuz ortamda göz kuruluğuna neden olabilecek etkenleri elinizden geldiğince minimize etmeniz göz sağlığınız için önem teşkil etmektedir. Uzun süreli klimalı ve dumanlı ortamda bulunmak, uzun süre bilgisayar kullanmak ve televizyon izlemek vb. göz kuruluğuna neden olacaktır. Göz kuruluğu şiddetli ve kronik bir hal aldıysa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza görünün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder