14 Ağustos 2014 Perşembe

“Ofis Sağlığı” Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ofiste, masa başında uzun süre oturarak çalışan kişilerde boyun, sırt ve bel ağrılarının oranı %80’e kadar çıkabilmektedir. Sabit pozisyonda sürekli oturmakla birlikte gerilim ve stres gibi faktörler de ağrı sıklığı ve şiddetini artırmaktadır. Basit bazı önlemler alınarak omurga ağrıları ve neden oldukları işgücü kaybı en aza indirilebilir:
- Monitörünüz göz hizasında olmalı, başa rotasyon vermeden kafanızı yukarı veya aşağı hareket ettirmeden ekranı görmelisiniz.
- Klavyenizin eğri konumlandırılması ve kullanılması omurga ağrılarına neden olur. Klavye yüksekliği, omzu kasmadan kullanabileceğiniz hizada olmalıdır.
- Mümkünse bilek ve dirsek destekli mouse pad kullanın.
- Ortalama 45 dakikada bir kısa molalar verin, 3-4 saatte bir uygun sırt egzersizlerini tekrar edin.
- Sandalye seviyesinde dik ve sert zeminlere oturmayı tercih edin, 2-3 saatte bir belinizi sandalyenize doğru itin ve gevşeyin.
- Kapalı ortamlarda uzun süreli çalışmalar vücudun ancak güneş ışınlarını kullanarak üretebileceği D vitamini miktarını düşürür, bu da genel vücut ağrısı ve yorgunluğa neden olabilir.  D vitamini ihtiyacımızı karşılayabilmek için gün içinde yaklaşık yarım saat kadar güneş alabilecek şekilde dışarı çıkın.
- Çalışma masanızın konumlandırmasını havalandırma ünitesinin (örn. klima) direkt karşısında ve altında olmayacak şekilde düzenleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder