22 Temmuz 2014 Salı

Hemşirelik Hizmetleri



Sağlık, insan yaşamındaki en değerli kavramdır. İnsanın sosyal bir varlık olarak kendinden beklenen işlevleri yerine getirmesi, üretken olabilmesi, kendisinin, ailesinin ve ülkesinin mutluluğu için bir şeyler yapabilmesi ancak sağlıklı olabilmesi ile mümkündür.
Sağlığın geliştirilmesi, mevcut koşullara, toplumdaki değişimlere küresel gelişmelere paralel olarak değişkenlik gösteren dinamik bir disiplindir.
Bu dinamik disiplinin önemli bir parçası olarak hemşirelik en eski tarihlerden beri var olan, insanları sağlıklı kılmak, rahatlığını sağlamak, hastaya bakmak ve hastaya güvende olduğu duygusunu sağlamak isteği ile ortaya çıkmış bir meslektir.
Hemşireler, mesleki sorumlulukları ve sosyal rolleri gereği sürdürdükleri yaşam biçimleri ile rol modeli olma ve sağlık eğitimi yönünden hizmet verdikleri grubu etkileme özelliğine sahiptirler.
Hemşireliğin genel amaçları yüzyıllar boyunca aynı kalmakla beraber, hemşirelik uygulamalarının kapsamı ve niteliği toplumların değişen gereksinimlerinden etkilenmiştir.
Toplumlar, toplumsal dinamikler, sağlık bakım gereksinimleri ve sağlık politikaları değişirken hemşirelik de bu değişimlere göre şekillenmiştir.

Hemşirelerin;
Bakım Verici
Karar Verici
 Koruyucu
Gözetici
Savunucu
Yönetici
Rehabilite Edici
Rahatlatıci
Eğitici
Danışmanlık

rolleri ile beraber hizmet verdiği kişi, aile ve topluma karşı da sorumlulukları vardır.
Ankara Güven Hastanesi hemşirelik hizmetleri; hasta ve çalışan odaklı, hemşirelik bilimi ve mesleki etik değerlerden ödün vermeden sürekli eğitim ve gelişim programları uygulayarak, hasta bakımı ve hemşirelik yönetiminde kanıta dayalı uygulamalar ışığında, kurumdan hizmet alan tüm bireylere en yüksek kalitedeki hemşirelik hizmetini sunmayı kendine misyon edinmiştir.

Bu doğrultuda Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörlüğü organizasyon şeması oluşturulmuştur.


Derya Coştan Şimşek
Özel Ankara Güven Hastanesi
Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü
www.guven.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder