19 Ağustos 2015 Çarşamba

Doğru Beslenme ile Zihinsel Performansı Artırma Yöntemleri

Zihinsel performansı artırmak doğru beslenmeyle mümkün. Zihinsel performansı artırmak için neler yapabileceğimize bir göz atalım:
- Amaç zihinsel performansı artırmak ise en önemli öğün kahvaltı olmalı. Araştırmalara göre her gün kahvaltı yapan kişiler diğerlerine oranla daha dikkatli ve daha başarılı. Kahvaltı alışkanlığı olmayan kişilerde konsantrasyon kaybı yüksek.
- Tempolu bir güne başlarken; şekerli çay ve simitten oluşan bir kahvaltı yerine peynir, süt, yumurta gibi protein içeren besinlerden oluşan bir kahvaltı her zaman daha iyi sonuç verir.
- Zihinsel performansı en çokta B grubu vitaminler artırır. B grubu vitaminler başlıca, tam tahıl, süt, yumurta, bezelye, yer fıstığında bulunur.
- Her gün 2 adet ceviz içerdiği bitkisel protein ve omega-3 sayesinde özellikle çocuklarda beyin gelişimi ve zihinsel performansı olumlu yönde etkiler. Kahvaltıda veya kahvaltı sonrasında ara öğün olarak tüketilebilir.
- Haftada en az 1-2 defa balık tüketimi içerdiği omega-3 sayesinde serotonin hormonunun yapımını artırarak zihinsel performansı olumlu yönde etkiler.

Güven Hastanesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder