21 Ocak 2015 Çarşamba

Deri Kanseri Merkezi
Özel Ankara Güven Hastanesi bünyesinde Deri Kanseri Tanı ve Tedavi Merkezi kurulmuştur. Bu merkezin amaçları deri kanseri olan hastaları merkezde görev yapan doktorlara yönelterek tek elden standart ve hızlı bir tedavi almalarını sağlamak, tanılarını, uzmanlaşmak bir ekip ile en doğru şekilde gerçekleştirmek ve tedavi sırasında ve sonrasında uluslararası standartlara uygun şekilde takip etmektir. Bu şekilde melanom, melanom dışı deri kanserleri, deri eki tümörleri, Merkel hücreli karsinom ve mikozis fungoides gibi kanserleri olan hastalara nitelikli ve uygun tedaviyi sunmayı hedeflemektir.
Deri Kanseri Tanı ve Tedavi Merkezinde Dermatoloji, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Medikal Onkoloji, Patoloji,  Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Nükleer Tıp ve Radyoloji Bölümlerinden oluşan 8 kişilik ekip çalışmaktadır.

Ülkemizde deri kanserleri genellikle geç dönemde fark edilmektedir. Bu nedenle deri kanserleri hakkında farkındalık oluşturmak, risk taşıyan bireyler konusunda halkı bilgilendirmek da amaçlarımızdan biridir. Örneğin,  melanom gelişimi açısından risk oluşturan; çok sayıda bene veya displastik benlere sahip olmak, ailesinde melanom hastası bulunması gibi risk durumlarında bu bireyleri bilgisayarlı dermatoskopi ve tüm vücut ben haritası ve fotoğraflama yoluyla takip etmektediyiz. Böylece yeni gelişen pigmente lezyonları ve benlerde oluşabilecek değişiklikleri erken dönemde tanımak mümkün olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder