28 Nisan 2015 Salı

Önlemini Al, Biyoritmini Koru

Baharla birlikte vücut metabolizmamız değişmekte, vücudun biyoritmi de bu değişen koşullara uyum sağlamaya çalışmaktadır. Hem yorgunluk hem de bazı ruhsal sorunlarla ortaya çıkan bahar yorgunluğundan korunmak aslında çok da zor değildir. Bir hastalık olarak tanımlanan bahar yorgunluğu önlem alınmazsa kronikleşebilmektedir. 
Yanlış beslenme alışkanlıkları, vitamin ve minerallerin besinlerle yeterli miktarda alınmaması, hareketsiz yaşam biçimi, tiroid bezinin çalışma düzensizlikleri bahar yorgunluğunun altında yatan nedenlerden sayılabilmektedir. Bu durumlarda hafıza zayıflaması, uyku eğilimi, adale ağrıları normalden fazla görülmektedir. Güne iyi bir kahvaltı ile zinde başlamak çok önemlidir. Fazla karbonhidrat ağırlıklı beslenmek vücutta uyku ve yorgunluk haline sebep olmakta, ayrıca dikkatsizliği arttırmaktadır. Baharda vücudun daha çok vitamin ve minerale ihtiyacı vardır. 
Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için C vitaminlerince zengin yeşil yapraklı besinler, kırmızı renkli sebze ve meyveler çok faydalıdır. Bu dönemde günlük tüketilen su miktarını biraz arttırmak vücut direncinin sağlanması ve toksinlerin atılması için faydalı olacaktır. Vücudun kronik yorgunluğunun bir nedeni de D vitamini düşüklüğüdür. Kış aylarından da yeni çıktığımızı düşünürsek kanda D vitamini düzeyine bakılarak gerekliyse takviyesi önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder